ساعت کاری: شنبه تا پنجشنبه 19:00 - 8:00
ماساژ چیست؟
  • تعداد بازدید: 8
  • پسندیدم:

ماساژ چیست؟

ماساژ چیست؟

یکی از محبوب ترین و کم خطر ترین  روش های درمانی فیزیکی در کل دنیا، ماساژ است. ماساژ یک نوع روش درمان جسمی است که با استفاده از تماس فیزیکی برای آرامش بخشیدن و بهبود درد عضلانی بدن مورد استفاده قرار می گیرد.

ماساژ شامل ورز دادن، گرم کردن و نوازش مفاصل، عضلات، تاندون ها و... می باشد.

 

 

این روش درمانی علاوه بر تاثیراتی که بر روی جسم می گذارد؛ با ترشح برخی هورمون ها می تواند تا حد بسیار زیادی استرس و اظطراب را کاهش دهد. این ویژگی باعث شده که بسیاری از محققان به این نتیجه برسند که ماساژ در واقع برگرفته از غریزه طبیعی انسان است؛ همانطور که برای آرام کردن کسی او را در اغوش می گیریم یا پشت اورا لمس می کنیم!

ماساژ تراپی برای عموم مردم توصیه می شود. در واقع ماساژ روشی است که شخص را برای رهایی از دردهای ناشی از آرتروز، سیاتیک و درد مفاصل از استفاده داروهای شیمیایی بی نیاز می کند.

این روش علاوه بر مزایایی که از نظر جسمی و روحی بر روی فرد دارد؛ از نظر فیزیولوژیک بسیار مفید است. از جمله اثرات فیزیولوژیک می توان به کاهش ضربان قلب و گردش بهتر خون در بدن اشاره کرد.

انواع ماساژ درمانی

ماساژ درمانی یا به عبارتی ماساژ تراپی انواع گوناگونی دارد که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.

1- ماساژ سوئدی

ماساژ سوئدی یک روش درمان کل بدن است که بر روی ماهیچه ها کار می کند که با کاهش دادن سطح استرس و اضطراب در فرد باعث ایجاد ارامش و تعادل در سیستم عصبی بدن می شود. به طور کلی این نوع از ماساژ اغلب در طول مدت 90 دقیقه برای درمان درد های جزئی و ایجاد حس خوب و ارامش مورد استفاده قرار می گیرد.

2- ماساژ تایلندی

در ماساژ تایلندی، متخصص با فشار و کشش عضلانی تلاش می کند که حرکات یوگا را بر روی درمان شونده پیاده کند. به طور معمول درمانگر این سبک از ماساژ را با دست ، پا، آرنج و... انجام می دهد. در ماساژ تایلندی فرد ممکن است درد خفیفی را تجربه کند.

3- ماساژ ورزشی یا عضلانی

از این روش ماساژ، اغلب برای ورزشکاران به منظور ریکاوری بهتر عضلات استفاده می شود. در این روش درمانگر به صورت تخصصی تر، متمرکز تر و با فشار بیشتری برای درمان گره های عضلانی و جلوگیری از ایجاد آسیب در مفاصل، ماساژ را انجام می دهد. بسیاری از ورزشکاران علاوه بر برنامه ورزشی و غذایی، این روش درمان را در برنامه های روزانه خود قرار می دهند.

4- ماساژ سنگ داغ

ماساژ سنگ داغ تکنیکی است که برای درمان بدن درد بسیار کاربرد دارد. این روش تا حد زیادی شبیه به ماساژ سوئدی بوده با این تفاوت که با استفاده از سنگ های داغ و ترکیبی از گرمای ارامش بخش باعث التیام و بهبود عارضه های عضلانی می شود.

5- ماساژ سرهندی

ماساژ سر هندی یک روش درمان باستانی است که با هدف درمان مشکلات پوست سر و مو انجام داده می شود. در واقع در این روش درمانگر با ضربات دایره ای و متعدد بر روی پوست سر به درمان سینوزیت، اختلال در خواب و حتی در مواقعی درمان میگرن کمک می کند.

6- رفکسولوژی

این ماساژ مناسب افرادی می باشد که به دنبال استراحت و بازیابی سطح انرژی خود هستند. در این روش در واقع تمرکز درمانگر بر روی پاها، دست ها و گوش ها می باشد.

 

7- شیاتسو

مرکز رشد این ماساژ کشور ژاپن است که هدف اصلی این ماساژ کمک به بهبود دردهای عمومی و روزمره از جمله میگرن، درد سطحی عضلات و حتی درد های قاعدگی می باشد.

8- ماساژ آروماتراپی

از ماساژ آروماتراپی به عنوان روغن تراپی بدن نیز یاد می شود؛ چرا که این ماساژ با استفاده از روغن های آرامش بخش نظیر اسطوخودوس، گل رز، اکالیپتوس و... بر روی پوست انجام می شود. در واقع این روش حس بویایی فرد را درگیر می کند که باعث ایجاد حس دلنشینی در فرد می شود.

 

9- ماساژ بافت عمیق

ماساژ بافت عمیق با فشار بسیار بیشتری برای درمان مصدومیت ها مورد استفاده قرار می گیرد و برای بهبود درد عضلانی عمیق توصیه می شود. این تکنیک برای افرادی که آسیب های شدید عضلانی دارند، تجویز می شود.

10- ماساژ زوج یا دیگران

در این روش شما می توانید با همراه (دوست، شریک عاطفی و یا حتی یکی از اعضای خانواده) به صورت مشترک از ماساژ بهره مند شوید و از ماساژ های ترکیبی استفاده کنید.

 

به طور کلی ماساژ در سر تا سر دنیا با توجه به نقطه جغرافیایی و یا حتی فرهنگ، انواع بسیار گوناگونی دارد که به مهم ترین و محبوب ترین آن ها اشاره شد.

 

فواید ماساژ تراپی بر روی سلامتی

1- بهبود سردرد: ماساژ درمانی، با افزایش گردش خون باعث بهبود سردرد می شود.

2-بهبود آرتروز: با کاهش درد و گرفتگی در نقطه مورد نظر، آرتروز بهبود پیدا می کند.

3- بهبود اختلالات خواب: در حین ماساژ مغز مقادیری هورمون اندورفین ترشح می کند که این هورمون منجر به بهبود کیفیت خواب می شود.

4-بهبود افسردگی: از آنجایی که ماساژ تراپی بر روی هورمون های بدن اثر گذار است، می تواند تا حد زیادی استرس و افسردگی را از فرد دور کند.

5-گرفتگی عضلات: ماساژ، با کمک به ریکاوری عضلات و درمان گره های عضلانی باعث درمان گرفتگی عضلات می شود.

مطالب مشابه

محصولات پیشنهادی بوتیک زیبایی

دیدگاه یا پرسش خود را درباره این مطلب ثبت کنید

پیام شما با موفقیت ارسال شد.